Vardag

OM TOULOUSE OCH NATUREN

Det fina med Toulouse är att det är en stad perfekt för människor med beslutsångest. Vill du slippa välja mellan city life och landsbygd? Pas de problèmes amigo!

Låtom oss ta en titt på omgivningen där vi bor!

Långt där borta skymtar Pyrenéerna.
Gullig liten bro och gullig liten bebis.

HÖNS. Älskar höns. Och de i sin tur älskar Marcel.
Vink vink till Toulouse långt där borta!
Garonne och Marcel

Allt detta 30 minuters kollektivtrafik från stadskärnan. Ännu snabbare med bil förstås men det har inte vi, och vi klarar oss ändå. Här är promenadavstånd till en liten affär och ett bageri. Dessutom säljs grönsaker, kött och bröd på en liten marknad utanför byns kyrka varje fredagsmorgon. Vi har blivit tjenis med såväl slaktare som grönsakshandlare och butiksbiträde. Så mysigt att gå till marknad tycker jag. *Trippar fram och trallar “vi ska ha roligt sa gummorna de smååå” med portmonnän i högsta hugg*.

Och med tanke på att Marcel verkar tycka att sömn dagtid bara är för töntar är vi verkligen lyckligt lottade som har promenadstråk nära till hands. En bebis med FOMO som trots övertrötthet ska vara vaken är inte ett trevligt inomhussällskap. Jag vet inte vem i familjen som blir gnälligast av den konstellationen. Förra veckan regnade det och våra promenader blev således lidande. Det var….intressant.

MEN igår tittade solen fram igen och vi kunde rulla vagn längs Garonnefloden i vanlig ordning.

Marcel somnade till slut och jag kunde sitta på en bänk och läsa kurslitteratur i form av Madame Bovary.

Därefter stack en tant in huvuden i vagnen och utbrast ”AAAH LE PETIT BÉBÉ”. Sovstund över.

Gränslösa pensionärer till trots så är det en mysig liten oas vi bor i, alldeles i utkanten av Frankrikes fjärde största stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *